Selecteer een pagina

Mensen met verward gedrag in jouw winkel of zaak?

Zorgprofessionals en politie krijgen steeds vaker te maken met personen die verward gedrag vertonen. Mo-gelijk heb je in jouw winkel of zaak ook wel eens te maken met klanten of gasten die zich verward of zorg-wekkend gedragen. Of mogelijk krijg je hier vaker mee te maken. Veel mensen vinden het moeilijk om hier op de juiste manier mee om te gaan.

Bea en Rianne werken als Wijk-GGz’er en kunnen jou en je medewerkers helpen door advies te geven. Ze bieden een laagdrempelig gesprek, bijvoorbeeld tijdens de middagpauze, waarin ze het gesprek aangaan en je praktische tips geven over hoe je het beste kunt omgaan met kwetsbare of verwarde mensen in jouw zaak. Voor meer informatie, of om een afspraak te plannen, kun je contact met gemeente Reusel-De Mierden opnemen met Sophie Valckx

Maak je je zorgen om iemand? Zie je dat iemand hulp nodig heeft maar weet je niet hoe je moet helpen? Dan kun je een melding maken bij het Meld- en Adviespunt Zorgwekkend gedrag via 0800 –1205. Is er sprake van spoed of direct levensgevaar? Bel dan 112.

Bea en Rianne: Verbinders tussen zorg en veiligheid in de wijk Bea Korsten en Rianne van Laarhoven werken als wijk-ggz’ers. Bea in de gemeenten Bergeijk en Eersel en Rianne in de gemeenten Bladel en Reusel-De Mierden. Ze helpen mensen met mentale problemen door snel de juiste zorg te organiseren en te zorgen voor een goede afstemming tussen zorgverleners en bijvoor-beeld de politie. Met hun werk weten Bea en Rianne vaak een crisis te voorkomen. Ze ondersteunen kwets-bare burgers bij het vinden van de hulp die ze nodig hebben. Vaak doen ze dit door zelf in gesprek te blijven met de cliënt, maar ook door andere partijen in te schakelen die de juiste ondersteuning kunnen bieden. Doordat ze zowel dicht bij de cliënt als bij collega instanties als staan, kunnen ze deze unieke rol vervullen en zorgen voor een effectieve samenwerking tussen zorg en veiligheid.