Selecteer een pagina


SJEES-APP & OVBRM

Gratis acties voor betere bereikbaarheid en vitale medewerkers!

OVBRM Reusel De-Mierden vindt het belangrijk om de bereikbaarheid van de regio en onze bedrijven te waarborgen. Dat betekent dat we breder moeten kijken naar mobiliteit. Fietsen draagt bij aan een betere doorstroming, verbetert de vitaliteit van de medewerkers en draagt bij aan minder stress. Hiervoor informeren we je graag over de actie die vanaf morgen van start gaat.

Het wordt in onze omgeving steeds drukker op de weg. Dat betekent dat we voor de bereikbaarheid van onze bedrijven breder moeten kijken naar mobiliteit. Meer fietsen draagt bijvoorbeeld bij aan een betere doorstroming van auto’s op de wegen en biedt een oplossing voor tekort aan parkeerplaatsen. Daarnaast verbetert het direct de vitaliteit van de medewerkers en draagt het bij aan het ervaren van minder stress. Hiervoor informeren we je graag over dé Reusel Fietst Challenge die vanaf 16 mei tot en met 12 juli 2024 plaatsvindt. Deze is in samenwerking tussen projectorganisatie Brainport Bereikbaar & OVBRM tot stand gekomen.

Reusel Fietst Challenge
Deze uitdaging, die loopt van 16 mei tot 12 juli 2024, nodigt werknemers in Reusel-De Mierden uit om zoveel mogelijk kilometers te fietsen en daarmee geld in te zamelen voor het lokale goede doel Stichting Duofietsen Reusel-De Mierden.
De gefietste kilometers worden bijgehouden via de SJEES-app.

Hoe werkt fietsen via de Sjees-app?
Klik na het openen van de Sjees-app op de knop REGISTEREN. In het scherm dat verschijnt vul je vervolgens een zelfgekozen gebruikersnaam in, jouw e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Bij ‘groepscode’ vul je REUSELFIETST in. Vervolgens volgen een aantal vragen die we je in het kader van het programma Ik fiets stellen. Tenslotte klik je op de knop REGISTREREN om de registratie te voltooien.

Wat houdt de challenge in?
We proberen met alle werknemers in gemeente Reusel-De Mierden van vrijdag 16 mei t/m vrijdag 12 juli zoveel mogelijk de auto te laten staan en vaker op de fiets naar het werk te komen. Het doel is om gedurende deze periode samen in totaal 60.000 fietskilometers te maken!  

Om fietsen nog leuker te maken, spaar je door te fietsen in deze periode ook geld voor het lokale goede doelen en maak je zelf kans op mooie prijzen.

Welk goed doel is gekoppeld aan de actie?
We hebben Stichting Duofietsen Reusel-de Mierden geselecteerd als goed doel. Hedico, Van Gorp Auto’s, E.S.P. (Exceptionele Services en Projecten), Van den Hout Metaal en Machinebouw, Imants, OVBRM en Brainport Bereikbaar stellen hiervoor samen €1.500 ter beschikking. Stichting Duofietsen Reusel-de Mierden schaft duofiesten aan, onderhouden deze en zorgen voor een planning, zodat vrijwilligers met minder mobiele inwoners kunnen genieten van de omgeving.

Bij Dirkx Bikeshop kun je Speed Pedelecs testen tijdens de Reusel Fietst Challenge.
Dirkx Bikeshop heeft leenfietsen waaronder Speed Pedelecs klaar staan voor iedereen die eens een testritje wil maken. Speciaal voor deze actie staan deze Speed Pedelecs ook klaar voor gebruiksleen van meer dan 1 dag! Ideaal dus om eens te testen voor woon-werkverkeer! Ga zelf eens voor een testrit en attendeer jouw collega’s op deze unieke kans!

Dus Activeer je medewerkers en collega’s
Wat kan je doen om je medewerkers te stimuleren om deel te nemen aan de acties? Natuurlijk door zelf het goede voorbeeld te geven, maar zorg ook dat ze van de acties op de hoogte zijn door het delen van de informatie op bijvoorbeeld intranet, in de kantine tijdens de lunch of de borrel of in een interne nieuwsbrief. Maar vooral deel het bericht mondeling en via de social media, dat je meedoet.

Wil je naast dit collectieve project een campagne of challenge specifiek voor je bedrijf?
Hier zijn mogelijkheden voor in de SJEES-app. Wij denken graag mee!
Neem contact op met info@ovbrm.nl voor de mogelijkheden.