Selecteer een pagina

Reusel, 13 oktober 2022

Faes bouwt een nieuw warehouse voor haar verpakkingen op bedrijventerrein Kleine Hoeven in Reusel. Kempen Packaging, tevens onderdeel van Faes, verhuist haar productielocatie van Hoogeloon naar het bedrijventerrein in Reusel. Zodra dat een feit is zal ook Kempen Packaging onder de naam Faes gaan opereren. Met de bouw van de nieuwe bedrijfspanden is gestart.

Faes ontwerpt, produceert en distribueert duurzame verpakkingen voor de meest uiteenlopende toepassingen. Voor een deel bestaat de klantenkring uit bedrijven die actief zijn op het gebied van nano- en medische technologie, zoals ASML, Medtronic en Philips. Een andere grote klant is het Ministerie van Defensie. Faes ontwikkelt met name geavanceerde verpakkingsoplossingen voor het vervoeren van zeer kostbare en gevoelige onderdelen die bestand moeten zijn tegen extreme omstandigheden. In januari 2021 is het bedrijf Kempen Packaging overgenomen door Faes, waardoor Faes haar productie van industriële verpakking heeft kunnen uitbreiden.

 De nieuwe panden worden gebouwd op steenworp afstand van het hoofdkantoor waar Faes is gevestigd. Tevens wordt voorzien in extra parkeergelegenheid voor medewerkers. Het warehouse aan de Hamelendijk van 3.600m² biedt ruimte aan ca. 6.500 palletplaatsen. Door de nieuwbouw en verplaatsing van de warehouse-activiteiten ontstaat er meer ruimte voor productie in het huidige pand. Het warehouse wordt uitgerust met de modernste technieken voor logistieke handling. Kempen Packaging krijgt een zelfstandige productielocatie aan de Savoor. Hier worden pallets en kartonnen dozen gemaakt. Het bedrijf heeft 20 medewerkers in dienst. Faes telt in totaal 125 medewerkers.

 De panden zijn ontworpen door CS2 Architecten uit Westerhoven en worden gebouwd door bouwbedrijf Industriebouw Zuid uit Duizel. De ingebruikname is voorzien in het eerste kwartaal van 2023.