Selecteer een pagina

Hallo OVBRM-leden,

Mijn naam is Frank Rovers en sinds vorige week ben ik lid van het OVBRM. Ik viel met mijn neus in de boter want ik kon direct de inspirerende avond van Jos Burgers bijwonen. Superleuk en leerzaam!!

Als veiligheidskundige (MVK) probeer ik sinds een aantal jaren bij allerlei soorten bedrijven een goede werkomgeving te laten ontstaan. Mede daarvoor heb ik me gespecialiseerd in het opstellen van de zogenaamde RI&E (Risico-Inventarisatie en Evaluatie). De RI&E is een (nagenoeg altijd wettelijk verplicht) hulpmiddel, om alle risico’s binnen bedrijven, (systematisch) in kaart te brengen. Helaas is dit bij veel bedrijven nog te vaak een ondergewaardeerd item, waardoor mensen dus aan onnodige risico’s worden blootgesteld. Bij het opstellen van de RI&E komen alle aspecten van het werk aan bod, van klimaat en fysieke belasting, tot werksfeer en stress, van noodplannen tot BHV-organisatie, van gevaarlijke stoffen tot werkmethodes en onderlinge communicatie.

Mijn missie is om mensen te mogen begeleiden naar een veilige(re) werkomgeving. Dit zou o.a. kunnen middels toolboxen, (korte bijeenkomsten) waarin ze worden geïnstrueerd en gecoacht, waarna ze vervolgens doorlopend de nodige aandacht krijgen. Mijn goal is om alle medewerkers te stimuleren, ZELF eventuele onveilige situaties te gaan zien, te bespreken met collega’s en vervolgens ook aan te pakken.

Graag tref ik u weer een keer, wellicht in uw bedrijf?

Groet, Frank Rovers 06-31640292