Selecteer een pagina

Een gereedschapskist uit plaatwerk produceren die ook als BBQ gebruikt kan worden….

Die uitdaging gaan 21 leerlingen van het Were Di in Valkenswaard de komende weken aan. Ze krijgen hiervoor hulp van vakmensen van zeven Kempische plaatwerkbedrijven. Op drie vrijdagen verruilen de technische vmbo’ers hun school voor een werkplaats in de Kempen om er o.a. te gaan lasersnijden, buigen en lassen.

De kick-off van het project is vrijdag 6 maart en op 15 mei moeten er 21 werkende eindproducten zijn voor een feestelijke gezamenlijke afsluiting van het project. De metaalbedrijven, verenigd in het plaatwerkcollectief van het Kempisch Ondernemers Platform (KOP), willen met dit initiatief de jongeren enthousiast maken voor een toekomst in dit vak. 

De sterke metaal- en maakindustrie in de regio heeft hard nieuwe talenten nodig. Om de jongeren daadwerkelijk te laten ervaren wat het beroep van plaatwerker inhoudt, hebben Were Di en het plaatwerkcollectief gezamenlijk dit project bedacht. De deelnemende bedrijven zijn: Bax Metaal, Berma, De Bruyn Metaal, Driessen (Made By), Kemi, Sengers Metaal en Vencosteel. Daarnaast heeft LOA Wilmink uit Valkenswaard haar medewerking toegezegd om de gereedschapskistjes/ BBQ’s van een kleurtje te voorzien d.m.v. poedercoaten.

Dennis Driessen (voorzitter plaatwerk-collectief): “We willen de scholieren in de praktijk laten ervaren dat we een heel mooi vak uitoefenen en je in een moderne en frisse omgeving komt te werken. Die beeldvorming is helaas nu nog vaak anders. Alle deelnemende bedrijven zijn op zoek naar gemotiveerde jongeren die alle facetten van het vak plaatwerker willen leren. We bieden ook allemaal opleidingsplaatsen waarbij ze na hun vmbo werk en school combineren.”